Kalp krizine giden sessiz tehlike!

Prof. Dr. Yavuz’dan Hipertansiyon Uyarısı

Prof. Dr. Yavuz, hipertansiyonun genellikle belirti vermediğine dikkat çekerek, hastaların hekime başvurmaktan çekindiklerini ifade etti. Bu nedenle, hastaların düzenli olarak tansiyonlarını ölçtürmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Yavuz, “Sağlıklı bireylerin yılda en az bir kez tansiyonlarını ölçtürmeleri önemlidir. Yüksek tansiyon durumunda ise daha sık takip edilmelidir” şeklinde konuştu. Ayrıca, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının çocukluk döneminden itibaren kazanılması gerektiğine de vurgu yaptı.

Ülkemizde Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği tuz miktarının yaklaşık iki katı tüketildiğini belirten Yavuz, bu durumun hipertansiyon gelişimini artıran önemli bir faktör olduğunu dile getirdi.

Hipertansiyon hastalarının dahi düzenli kontrollerini ihmal ettiğini söyleyen Yavuz, “Sadece tansiyon ilacı kullanmak yeterli değil, tansiyonun düzenli olarak kontrol altında tutulması gerekmektedir. Büyük tansiyonun 14, küçük tansiyonun ise 6 seviyelerinde olması, kalp, böbrek ve akciğer hastalıklarından korunma açısından önemlidir. Ayrıca, aile hekimlerine düzenli başvuruların artırılması, tedavilerin düzenli olarak gözden geçirilmesi ve tuz tüketiminin azaltılması da gerekmektedir” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Düzenli kontrollerin yaşamı kurtardığını belirten Yavuz, “Tansiyonun kontrol altına alınması durumunda kalp yetmezliği ve felç hastalığının yarıya yakınını, kalp krizlerinin ise dörtte birini önleyebileceğimizi bilmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Obezite stres ve teknoloji kullanımı kısırlık riskini artırıyor

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, obezite, stres ve elektronik cihaz kullanımının üreme sağlığı açısından risk oluşturduğunu belirtti. Uzman Danacıoğlu, yaşam kalitesinin üreme sağlığını doğrudan etkilediğine dikkat çekti.

Gözünüz kaşınıyorsa dikkat: Uzmanından göz sağlığı için kritik uyarılar!

Gözünüz kaşınıyorsa dikkat: Uzmanından göz sağlığı için kritik uyarılar!

Gençlerde Obezite Tırmanıyor!

TÜİK verilerine göre gençlerde obezite oranı son altı yılda yüzde 30’a yakın artış gösterdi.

“Uluslararası Kampçılık Dostluk Derneği” ICF Kelebek Ödülü, Prof. Dr. Şükrü Hatun’a verildi

“Uluslararası Kampçılık Dostluk Derneği” ICF Kelebek Ödülü, Prof. Dr. Şükrü Hatun’a verildi

Yazın favori tatlısı diş sağlığını tehdit ediyor mu? Dondurma tüketiminde bunlara dikkat!

Dondurmada bulunan şekerin, ağızdaki bakterilerle birleştiğinde asit ürettiğini ve bu asidin diş minesini aşındırabileceğini aktaran Çocuk Diş Hekimliği Dr. Öğr. Üyesi Elif Ayşe Tamtekin Erdoğan, havaların ısınmasıyla tüketimi artan dondurmanın ağız ve diş sağlığı üzerindeki etkileri hakkında bilgi verdi.

Sayı 4 milyonun üzerinde: ‘Sessiz sessiz’ ölüyorlar

Uzmanlar, medyanın kronik solunum yolu hastalıklarına yeterince dikkat çekmediğini vurgularken, bu hastalıkların küresel düzeyde en ölümcül üçüncü neden olduğuna dikkat çekiyor. Astım ve KOAH, her yıl toplamda 4,1 milyon kişinin hayatına mal oluyor.