Edirne’de bayram denetimi

Edirne’de Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik işletmelerde fiyat ve etiket listesi denetimi yapıldı.

Bayramı fırsata çevirmek gayesiyle vatandaşı mağdur edebilecek usulsüzlüklerin önüne geçmek için özellikle “marketler, alışveriş merkezleri, gıda ve bayramlık ürün satan perakende işletmeler ile semt pazarları nezdinde denetimler sıklaştırıldı.

Ramazan ayı boyunca denetimlerini sürdüren Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı’nda en çok tüketilen ürünlere yönelik de denetim gerçekleştirdi. Ramazan Bayramı’na kısa bir süre kala kentin tüm ilçelerinde yerel ve ulusal marketler başta olmak üzere temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine ve de şekerleme ürünlerine yönelik fahiş fiyat ve etiket denetimi yaptı.

İl Müdürlüğü ekipleri, öncelikle raf ve kasa fiyatlarını karşılaştırdı, faturaları inceledi, gramaj kontrolü yaptı. Yeme içme hizmeti sunan işletmelerde fiyat listeleri ve gramaj denetimleri yapıldı.

Denetimlere katılan Edirne Ticaret İl Müdür Vekili Mustafa Kurt, işletme sorumlularını bilgilendirerek hayırlı bayramlar ve bol kazançlar diledi.

Fiyat etiketi ve fiyat listesi olmayan işletmeler ile aykırılık tespit edilenler hakkında idari para cezası uygulanması için işlemler yapıldı.

İlimiz Merkez ve ilçelerinde Mart ayı içerisinde yapılan ve halen devam eden denetimlerde 119 İşyerinde yapılan denetimde, bin 80 ürünün incelenmesi sonucu 108 üründe aykırılıklarla ilgili idari işlem yapıldı.

Kuruyemiş işletmecisi Kamil Kerimler, “Ramazan’da denetimler valilik tarafından yapılıyor. Biz her zaman denetimlere hazırız. Herhangi bir şikayet yok. Ürünler taze haftalık geliyor. Fiyatlarımızın güncellenmesi ile ilgili fiyat değiştiğinde üzerine tarihini yazıyoruz. Fiyatın ne kadar uzun süreli aynı kaldığını ya da en son ne zaman değiştiğini müşteri görebiliyor. Bu konuda 2 taraf da rahat oluyor” dedi.

Related Posts

Ümit Özdağ’dan ‘ittifak’ açıklaması: Şartlar birlik olmaya zorluyor

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır’ı ziyaretinde ‘ittifak’ sorusuna “Henüz bir seçim atmosferi olmadığı için bir somut proje olarak ittifak sürecinden bahsetmek mümkün değil. Ancak şunu görüyoruz ki Türkiye’nin objektif şartları birlik olmayı zorluyor” diyerek yanıt verdi.

100 kişinin hayatını kaybettiği deprem davasının bilirkişi raporu 2.5 yıl sonra geldi

Hatay’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 100 kişinin hayatını kaybettiği Süleyman Mutlu Apartmanı’na ilişkin ilk bilirkişi raporu, depremin üzerinden iki buçuk yıl geçtikten sonra soruşturma dosyasına girdi.

Avrupa Birliği’nden Azerbaycan ve Ermenistan’a çağrı

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas , Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan’la Erivan’da düzenledikleri ortak basın toplantısında, AB’nin, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin …

Yaşlı adam, karısını tüfekle katletti!

Adıyaman’ın Gerger ilçesinde Ahmet Dolaş, tartıştığı eşi Leyla Dolaş’ı av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Zanlı jandarma tarafından gözaltına alındı.

Milli Eğitim ‘tahsis yok’ demişti… TÜGVA’ya 187 devlet okulu tahsis edilmiş!

CHP’li Uğur Kalkan, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA)’nın Gaziantep’te devlet ve belediye imkânlarını kullanarak büyüdüğünü, devletin okullarında yaz okulları açmaya devam ettiğini ifade etmişti. Kalkan, yaz okulu projesi kapsamında TÜGVA’nın Gaziantep genelinde 187 devlet okulunun tahsis edildiğini söyledi.

Prof. Dr. Adem Sözüer’den CHP’nin kurultay davasına ilişkin 10 maddelik açıklama

Prof. Dr. Adem Sözüer, CHP’ye açılan kurultay davasına ilişkin olarak açıklama yaptı. Sözüer, bu davanın ‘görünüşte dava’ olduğuna ve siyasi tasfiye için açıldığına ilişkin olarak 10 maddelik açıklamasında, “Partilerin hukuk dışı yöntemlerle etkisizleştirilmesi esasen suçtur. Bu suçların mağduru sadece o partinin üyeleri değil tüm toplumdur” dedi.