Kalp krizine giden sessiz tehlike!

Prof. Dr. Yavuz’dan Hipertansiyon Uyarısı

Prof. Dr. Yavuz, hipertansiyonun genellikle belirti vermediğine dikkat çekerek, hastaların hekime başvurmaktan çekindiklerini ifade etti. Bu nedenle, hastaların düzenli olarak tansiyonlarını ölçtürmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Yavuz, “Sağlıklı bireylerin yılda en az bir kez tansiyonlarını ölçtürmeleri önemlidir. Yüksek tansiyon durumunda ise daha sık takip edilmelidir” şeklinde konuştu. Ayrıca, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının çocukluk döneminden itibaren kazanılması gerektiğine de vurgu yaptı.

Ülkemizde Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği tuz miktarının yaklaşık iki katı tüketildiğini belirten Yavuz, bu durumun hipertansiyon gelişimini artıran önemli bir faktör olduğunu dile getirdi.

Hipertansiyon hastalarının dahi düzenli kontrollerini ihmal ettiğini söyleyen Yavuz, “Sadece tansiyon ilacı kullanmak yeterli değil, tansiyonun düzenli olarak kontrol altında tutulması gerekmektedir. Büyük tansiyonun 14, küçük tansiyonun ise 6 seviyelerinde olması, kalp, böbrek ve akciğer hastalıklarından korunma açısından önemlidir. Ayrıca, aile hekimlerine düzenli başvuruların artırılması, tedavilerin düzenli olarak gözden geçirilmesi ve tuz tüketiminin azaltılması da gerekmektedir” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Düzenli kontrollerin yaşamı kurtardığını belirten Yavuz, “Tansiyonun kontrol altına alınması durumunda kalp yetmezliği ve felç hastalığının yarıya yakınını, kalp krizlerinin ise dörtte birini önleyebileceğimizi bilmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Related Posts

“İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasına 6 haftada yaklaşık 5 milyon kişi katıldı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde hayata geçirilen “İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasının ilk 6 haftasında, 4 milyon 923 bin 302 kişinin boy ve kilo ölçümlerinin yapıldığını bildirdi. Ölçümler sonucunda, 2 milyon 985 bin 25 kişinin vücut kitle indeksinin, normal kilo aralığının üzerinde olduğu tespit edildi

Hem şekerli hem faydalı: Dondurmanın şaşırtıcı etkisi

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurma, serinletici tadıyla küçük büyük herkesin favori lezzetleri arasında yer alıyor. Ancak bu tatlı kaçamağın sağlık üzerindeki etkileri, yıllardır tartışma konusu. “Şekerli olduğu için zararlı” düşüncesi olsa da uzmanlar tersini söylüyor.

“e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi”ne yeni özellikler eklendi

“e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi”ne yeni özellikler eklendi

Kalp krizlerinin sabah saatlerinde daha fazla yaşanmasının sebebi işte bu!

Araştırmalar, sabah saatlerinde kalp krizi riskinin %40 daha yüksek olduğunu gösteriyor. Uzmanlara göre bu durumun arkasında tek bir neden yok. İşte o sebepler…

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.

Obezite stres ve teknoloji kullanımı kısırlık riskini artırıyor

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, obezite, stres ve elektronik cihaz kullanımının üreme sağlığı açısından risk oluşturduğunu belirtti. Uzman Danacıoğlu, yaşam kalitesinin üreme sağlığını doğrudan etkilediğine dikkat çekti.