Uyumadan önce dişlerini fırçalamayan yandı! Bakın neye sebep oluyor

Diş sağlığınız sadece ağızda kalmaz aynı zamanda genel sağlığınızla da bağlantılıdır. Akciğer ve yoğun bakım uzmanı Dr. Neena Chandrasekaran, yatmadan önce dişlerinizi fırçalamamanın ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Chandrasekaran, bu alışkanlığın atlanmasının felç ve hipertansiyon risklerini artırabileceği konusuna dikkat çekti. 

Dr. Chandrasekaran, diş sağlığıyla ilgili birçok kişinin bilmediği önemli bir konuyla ilgili “Eğer uyumadan önce dişlerinizi fırçalamazsanız, kardiyovasküler hastalık riski artar.” ifadelerine yer verdi. 

GECELERİ DİŞ FIRÇALAMAMAK NEYE SEBEP OLUR? 

Dr. Chandrasekaran gece boyunca tükürük üretiminin azalmasının, ağız ve diş etlerindeki bakterilerin temizlenmesini zorlaştırdığını söyledi. Bu durumda dişlerde ve diş etlerinde bakteri birikmesine, plak oluşumuna yol açar. Plak, diş eti hastalıkları ve çürüklerin başlıca nedenidir ve buradaki bakteriler kolayca kan dolaşımına geçerken, damarlarımıza ve atardamarlarımıza zarar verebilir.

Bu durum, damar tıkanıklığı, damar sertliği, enfeksiyonlar, iltihaplanma gibi sağlık sorunlarına yol açabilir ve felç veya yüksek tansiyon riskini artırabilir. Damar sertleşmesi, atardamarların daralması ve kanın akışını zorlaştırması durumudur. Bu, kalp krizi ve felç riskini ciddi şekilde artırır, erken belirtileri genellikle görülmeyebilir fakat zamanla göğüs ağrısı, nefes darlığı, egzersiz sırasında bacak ve kollarınızda ağrı, sürekli yorgunluk ve kafa karışıklığı gibi şikayetler ortaya çıkabilir.

 

Related Posts

Ani hava değişimi psikolojinizi bozabilir!

Klinik Psikolog Fulda Koyun Karaçiçek, güneşli havadan birden yağışlı havaya geçme gibi dalgalanmaların psikoloji üzerinde çok büyük etkilere sahip olduğunu belirterek, “Beyindeki serotonin düzeyleri değişebilir. Bu da motivasyon bozukluğuna, huzursuzluğa ve hafif depresif belirtilere yol açabilir” dedi.

Sağlıklı yaşamın anahtarı! Mevsim geçişleri bağırsak mikrobiyotasını nasıl etkiliyor?

Bağırsak mikrobiyotasının, mevsimsel çevre değişikliklerine ve diyet farklılıklarına duyarlı olduğunun söyleyen Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, mevsim geçişinde ortaya çıkabilecek sorunları anlattı.

Havalar ısınıyor, sahte güneş kremlerine dikkat!

“Ürün takip sisteminde kayıtlı olup olmadığı sorgulanmalıdır”

Kendini Sevme Stresi Azaltıyor

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “Nörobilim Temelli Pozitif Psikoloji” temasıyla 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nin “Onur Konuğu” Oregon Eyalet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Thomas Field, “Sinirbilime Dayalı Bilişsel Davranış Terapisi Hakkında Kısa Başlangıç” konusunu ele aldı.

Ülkemizden gençler ‘kaygılı’: ‘Gençlerin ülkemizde yaşam kaygısı yüksek’

Türkiye’de gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı. Zorlaşan hayat şartları gençleri, geleceğe karşı umutsuzluğa düşürüyor. Şen, bu sürecin gençleri nasıl etkilediğini gazetemize anlattı.

Kanserle mücadelede gizli güç!

Kemoterapi sonrası zihin bulanıklığı, kalp çarpıntısı ya da sinir ucu hasarları yaşayan milyonlarca hasta için umut verici bir gelişme var: Egzersiz. Bilim insanları bu basit alışkanlığın tedavi sürecini nasıl değiştirdiğini açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir